| Autor |
"podłączenie dvd po rubina" |
|
|
Barnej86
|
|
Wysłana - 12 marzec 2007 19:36 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam, chciałbym podłączyc dvd pod starego poczciwego rubina, wiem że jest to mozliwe, ale nie wiem za bardzo jak sie za to zabrać, byłbym wdzięczny jak by ktoś mi podpowiedział co trzeba zrobić.
| |
|
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Dokładniej! Jaki "Rubin"?
|
|
|
zbys
|
|
Lampowy ???? Sprzedaj jako obiekt zabytkowy na e-bayu i kup nowy TV.
Jak nie ma wejsc Audio/Video, to musisz kupic modulator, lub sprobowac wlaczyc poprzez magnetowid. (wtedy zle beda sie odtwarzac DVD z zabezpieczeniem typu macrovision)
Zmieniony przez - zbys w dniu 2007-03-12 20:50:16
 |
|
|
|
Barnej86
|
|
C-382D-I niestety ten model już nie był robiony na lampach :P a do celu w jakim chce go wykorzystać nie ma sensu kupować nowego. Jeśli da sie go przerobić to tylko plus, a jak nie to trudno. |
 |
|
|
|
Pablo1964
|
|
Musisz kupić modulator i podpiąć pod wejście antenowe. |
 |
|
|
|
Barnej86
|
|
|
|
|
Preskaler
|
|
W "Rubin" 714 była możliwość "dobudowania" wejścia A/V a właściwie dołożenia tylko przełącznika zamiast istniejącej zwory. Miałem tak u siebie zrobione, że włączenie na odtwarzanie magnetowidu przełączało automatycznie OTV w pozycję A/V a zatrzymanie (stop) powodowało przełączenie na ustawiony program (np. TVP 1). Zrobiłem to w czasach gdy jeszcze nie było OTV z wejściem "euro" i automatycznym przełączaniem A/V. W "Rubin" 382 D niestety pozostaje tylko modulator lub jakiś (może być stary) magnetowid z modulatorem. Temat modulatora był już tutaj na "Forum" poruszany kilkakrotnie i wystarczy tylko poszukać.
|
|
|
xrisles
|
|
Moze tez byc DVD z tunerem (tuner z modulatorem),czyli nagrywarka DVD.Moze ktos ma zepsuta nagrywarke,ktora juz nic nie otwaza a naprawa jest nieoplacalna ale tuner i konwertor dziala.
Zmieniony przez - xrisles w dniu 2007-03-18 10:39:40
|
|
Barnej86
|
|
Podłączyłem dvd przez magnetowid i wszystko działa. Jeszcze raz dzięki wszystkim za info |
 |
|