Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 871 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
pomozcie dobrac sprzet 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "pomozcie dobrac sprzet"   

polop56
 Wysłana - 8 sierpień 2005 07:28        | zgłoś naruszenie regulaminu

moglibyscie mi doradzic co powinienem dokupic do DVD 007 Emperor:
[http://www.manta.com.pl/download/manuale/DVD-007_Emperor_MANUAL_PL.pdf] zeby jakos ladnie to gralo (jakis zestawi kina domowego, wzmacniacz?!?) wogole sie na tym nie znam, zalezy mi zeby dalo sie do tego podlaczyc kompa bo teraz tak mam i sie przyzwyczailem tylko nie wystarcza mi obecna moc 2x45W RMS 6 omow i to ze sa tylko 2 glosniki (aha teraz mam kompa podpietego pod mini ieze philips fw630) Czy daloby sie jakos ja wykorzystac albo przynajmniej glosniki przy nowym sprzecie?!?. to podsumowujac musze dizs kupic sprzet wogole sie nie znam na tym, zalezy mi tylko na wzmacniaczu i glosnikach (...co to jest kino domowe wogole?!?) ...a i najwazniejsza rzecz, mam na to przeznaczone jedynie 750zl
bardzo prosze o pomoc, w innym wypadku podszkolibym sie w tym zakresie i wybral cos po namysle ale teraz nie mam czasu musze juz zamawiac

polop56
 Wysłana - 8 sierpień 2005 07:40      [zgłoszenie naruszenia]

aha chcialem jeszcze dodac ze jakbym mial wybierac wolalbym miec lepszy wzmacniacz i potem dokupic glosniki ewentualnie niz kupowac caly badziewny sprzet

Rafacker
^_^
 Wysłana - 9 sierpień 2005 21:31      [zgłoszenie naruszenia]

Kino domowe, jest to zestaw co najmniej 5 głośników+subwoofer(głośnik basowy) + amplituner ( wzmacniacz zintegrowany z radiem ) + Odtwarzacz DVD + telewizor/projektor
Zestaw taki jest w stanie odegrać dźwięk i obraz taki jak w kinie, dzieki 5 głośnikom mamy efekt przestrzeni a subwoofer potęguje wrażenia Bassem.
Ogolnie teraz przyjeło się że kino domowe to tylko subwoofer i 5 głośnikow.

Napisz dokładnie co chcesz uzyskać i co w tej chwili posiadasz, od razu odradzam wszelkie głośniczki plastikowe bądź zestawy sub-sat.
czyli subwooferi 5 malutkich głosniczkow.

Jak już chcesz KIno domowe to już takie składające się z kolumn podłogowych, kolumn satelitarnych, centralnej i aktywnego subwoofera

"Masz problem z Projektem Audio lub zwrotnicą? Napisz to sie dogadamy ;-)"
[rafacker.cba.pl]

Specjalista -

polop56
 Wysłana - 10 sierpień 2005 00:24      [zgłoszenie naruszenia]

w sumie po zastanowieniu sie zdecydowalem ze chce caly nowy zestaw bo nie bede sie bawil w dopasowywanie reszty pod to co mam; interesuje mnie czy za 700zl bede w stanie kupic taki zestaw 5+1.

Rafacker
^_^
 Wysłana - 10 sierpień 2005 14:27       [zgłoszenie naruszenia]

Jeśli mowisz o subwooferze aktywnym i 5 kolumnach to będzie ciężko coś konkretnego w tej kwocie znaleźć ale poszukam coś co być może Cie zainteresuje

"Masz problem z Projektem Audio lub zwrotnicą? Napisz to sie dogadamy ;-)"
[rafacker.cba.pl]

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

pomozcie dobrac sprzet

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL