Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1309 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
poszukuję schematu 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "poszukuję schematu"   

panterka
 Wysłana - 18 luty 2003 22:27        | zgłoś naruszenie regulaminu

Poszukuję schematu przedwzmacniacza audio klasy A pracującego na tranzystorach MOSFET (ewentuanie bipolarnych), miałby on wspułpracować ze wzmacniaczem na hybrydzie STK4050V. Za pomoc dziekuję.Wzmian mogę wysłać inne schematy.

panterka

WładekPy
 Wysłana - 2 czerwiec 2003 13:35      [zgłoszenie naruszenia]

Wysyłam schemat przedwzmacniacza.
Zamiast tranzystorów MAT02 i MAT03, można zastosować tranzystory niskoszumne, BC550 i BC560 ale musisz tak zaprojektować płytkę aby te tranzystory przylegały do siebie płaskimi stronami i było by najlepiej dla kompensacji temperaturowej aby między nimi były diody D1 i D2 dla drugiej pary.Kondensator C1 i C3 jak najwyższej jakości. Płytka powinna być jak najmniejsza.

Władek

WładekPy
 Wysłana - 2 czerwiec 2003 13:37      [zgłoszenie naruszenia]

Przepraszam ale bardzo długo czekałem na wysłanie skanu schematu zrobię to inaczej. Ze względu na zbyt duży rozmiar pliku podaję link pod którym go można znaleść:
[http://www.nigatsu.republika.pl\Przedwzmacniacz_klasy_a.cpt]
Władek

Zmieniony przez - WładekPy w dniu 2003-06-02 15:48:45

panterka
 Wysłana - 4 czerwiec 2003 01:14       [zgłoszenie naruszenia]

Dzieki za pomoc lecz od dawna posiadam ten schemat sory że nie odpowiedziałem na pierwsza odpowiedz ale downo tu niewchodziłem

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

poszukuję schematu

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL