Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 777 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
problem z głośnikami 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "problem z głośnikami"   

dasu
 Wysłana - 8 luty 2007 20:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam wszystkich serdecznie. To moj pierwszy post na tym forum. Kieruje sie do Was z nastepującym problemem. Planuje zrobić imprezę w troszkę większym pomieszczeniu niz pokój.
Do tego celu chcę użyć kina domowego firmy elta model 8909CS. Jednak mam pewien problem. Głośniki mają moc 8 Wat i dają troszke za mało mocy odnośnie pomieszczenia. Czy mogę użyć innych głośników o troszke większej mocy, tak aby nie spalić wzmaczniacza w odtwarzaczu DVD. Jeżeli macie jakieś inne sposoby to chętnie czekam na podpowiedzi.
Pozdrawiam DASU

Preskaler
 Wysłana - 9 luty 2007 17:19      [zgłoszenie naruszenia]

Możesz poczytać odpowiedzi i porady na tym "Forum" na podobne tematy. Było o tym pisane już wielokrotnie!
Zapytam tylko - czy myślisz, że jeśli 100kg ładunku przewieziemy najpierw "pic-ap'em" o ładowności 100 kg a póżniej ten sam towar wrzucimy na ciężarówkę o udżwigu 20 ton to tego towaru zrobi się więcej?

Preskaler

Specjalista -

zbys
 Wysłana - 9 luty 2007 17:33       [zgłoszenie naruszenia]

Co wiecej, czesto glosniki o wyzszej mocy znamionowej maja mniejsza sprawnosc, i ta sama dostarczona moc elektryczzna wytworzy mniejsza moc akustyczna.

Lepsze jest wrogiem dobrego.

Verizon Wireless Agent. [http://www.lucki.com]

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

problem z głośnikami

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL