Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 479 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | GSM
problem z nokią 5800 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "problem z nokią 5800"   

wujekborys
 Wysłana - 30 lipiec 2010 18:39        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam wszystkich na forum mam problem z moja niedawno zakupioną nokia 5800xm uzywałem ją na deszczu wszystko niby było ok przed pojsciem spac zauwazyłem ze nie podświetlają mi sie 3 przycicki (zielony, menu oraz czerwony) pomyslałem ze wyłącze i włącze telefon no i po wyłączeniu telefon nie wstaje tylko zawibruje i wiecej nic sie nie dzieje.. co z tym zrobić próbowałem juz włączac z przycisniętymi przyciskami tzw hard reset i wyciągłem karte pamieci i sim na ładowarce tez nie chce ożyć pomocy

Zmieniony przez - wujekborys w dniu 2010-07-30 18:46:45

jeśli pomogłem pamietaj o sog'u

adter
 Wysłana - 31 lipiec 2010 09:36      [zgłoszenie naruszenia]

Najprawdopodobniej musiało się coś stać z klawiaturom no ale puki się go nie rozbierze nic na 100% nie wiadomo.

wujekborys
 Wysłana - 31 lipiec 2010 09:53      [zgłoszenie naruszenia]

czyli musze oddac ja gdzies do serwisu i z oddaniem na gwarancje nie ma szans tak?

adter
 Wysłana - 31 lipiec 2010 11:06      [zgłoszenie naruszenia]

Jeżeli jest na gwarancji to możesz oddać ale przeczytaj dokładnie warunki gwarancji a potem uważaj co mówisz a najlepiej wcale niemów że była na deszczu bo jeszcze zapłacisz kare.

wujekborys
 Wysłana - 31 lipiec 2010 21:23      [zgłoszenie naruszenia]

witam dzisiaj uruchomiłem kontakty i zaniosłem do znajomego do gsm'u powiedział ze za 50 zł będzie rozkręcenie na czynniki pierwsze, wanna ultradzwiękowa i jesli bedzie to potrzebne to wgranie softu wiec temat do zamknięcia. dziekuje za zainteresowanie tematem

wujekborys
 Wysłana - 18 sierpień 2010 16:42      [zgłoszenie naruszenia]

witam ponownie w temacie. telefon wrócił z gwarancji naprawiony i mam nowe pytanie dotyczące oprogramowania. pomyślałem ze nie zaczne nowego tematu tylko dopisze się tu. otóż w telefonie zainstalowane jest oprogramowanie v30..,.,.. a dostępna jest aktualizacja 51..,.,.. i czy jesli teraz aktualizuje swój telefon to czy w tej aktualizacji będą wgrane wszystkie rzeczy które było od 30.,..,,. do 51.,,., czy tylko pare opcji z najnowszego ?

fenler
 Wysłana - 18 sierpień 2010 17:59      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć! Słuchaj na deszczu się nie stoi z telefonem kom. To normalne że na wodę reaguje każdy telefon. teraz pozostaje ci tylko oddać do serwisu, bo to na całej płytce masz zwarcie. Albo całego rozbierz i na dwa dni do wysuszenia zostaw.

axn

wujekborys
 Wysłana - 19 sierpień 2010 15:08      [zgłoszenie naruszenia]

fenler słuchaj telefon juz wrócił z gwarancji okazało sie ze to nie zalanie i teraz moje pytanie dotyczy aktualizacji przeczytaj mój przedostatni post

zbysiu13
 Wysłana - 20 sierpień 2010 23:37      [zgłoszenie naruszenia]

Na chłopski rozum powinno być w tej najnowszej wszystko, co ukazało się w aktualizacjach "po drodze". Tak to mniej więcej zaobserwowałem w mojej Nokii e-series.
Nie ściągamy przecież jakiś tam łatek, tylko całe oprogramowanie, które różni się od poprzedniego dodaniem czegoś tam i zmianą (na lepsze) czegoś tam. A to poprzednie od swojego poprzednika różniło się też dodaniem czegoś tam Zatem najnowszy soft jest optymalny i zawiera wszystko co najlepsze z poprzednich wersji.
Są oczywiście wyjątki, może się na przykład okazać, że soft 40 zawierał bardzo interesującą funkcję darmowego dostępu do internetu A Nokia szybko to poprawiła, wydając soft 41 bez tej dla niej niewygodnej funkcji...
To oczywiście wymyślony przykład. Ale czasem trzeba trochę posiedzieć w sieci, poczytać, bo "Nokiowski" updater ma blokadę i nie wgra starszej wersji.
Nokia trochę teorii umieściła tu:
[http://www.nokia.pl/pomoc/oprogramowanie/nokia-software-updater/faq#faq5]

Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2010-08-20 23:39:44

Volenti non fit iniuria.
Verba volant, scripta manent.

wujekborys
 Wysłana - 21 sierpień 2010 16:08       [zgłoszenie naruszenia]

No :) pożadna odpowiedz dziekuje Zbysiu ;) sog poleciał

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

problem z nokią 5800

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL