Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 5809 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Cyfrówka
program do zgrywania filmów na dysk 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "program do zgrywania filmów na dysk"   

peczek6
 Wysłana - 12 marzec 2007 14:46        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam chciałby się dowiedzieć czy znacie jakiś dobry i wygodny w obsłudze program do zgrywania nagranych filmów z kamery cyfrowej na twardy dysk komputera bo delikatnie mówiąc ten co jest w xp mi nie odpowiada z góry dzięki

pozdrawiam

etom
 Wysłana - 12 marzec 2007 15:28      [zgłoszenie naruszenia]

Ja nie uzywam zadnego programu do przegrywania.
Po podlaczeniu do komputera kamera (aparat cyfrowy) "widziana" jest w eksploratorze jako dodatkowy naped dyskowy - wystarczy wejsc do katalogu z filmami (zdjeciami) na tym dysku i przekopiowac je na dysk komputera

peczek6
 Wysłana - 12 marzec 2007 16:11      [zgłoszenie naruszenia]

niestety jest to canon MV800 na miniDV i nie robi osobnego dysku

Preskaler
 Wysłana - 12 marzec 2007 20:24      [zgłoszenie naruszenia]

Ja używam "Nero" (kilka kolejnych wersji) ale nie jestem tak do końca z niego zadowolony bo Niby jest w j. polskim ale większość kluczowych opisów jest w j. angielskim a ja jestem "neptyk" z tego języka. Ma on jednak możliwości nagrywania na twardy dysk i póżniej kopiowania na DVD (CD) filmów, muzyki i montaż elektroniczny (wycinanie reklam i niepotrzebnych fragmetów z kamery). Można też montować muzykę i wiele innych "bajerów".

Preskaler

peczek6
 Wysłana - 12 marzec 2007 23:50      [zgłoszenie naruszenia]

no nero się trochę już bawiłem w sumie nie jest zły tylko mi potrzeba programu do poprawiania jakości filmu kamera nagrywa film w masakrycznej rozdzielczości 352x576 czy w ogóle jest taka możliwość

pozdrawiam

Preskaler
 Wysłana - 13 marzec 2007 08:36       [zgłoszenie naruszenia]

Najprostszym sposobem poprwienia jakości jest zmiana kamery! Nagrany film w niskiej rozdzielczości jest bardzo trudno poprawić. Robi się to czasem ze starymi filmami fabularnymi ale to są OLBRZYMIE koszty takiej operacji bo praktycznie trzeba każdą klatkę takiego filmu ręcznie poprawiać (retuszować).

Preskaler

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

program do zgrywania filmów na dysk

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL