Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1327 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
proszę o radę 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "proszę o radę"   

ravelloo
 Wysłana - 19 luty 2010 18:33        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam,
rozglądam się za możliwie najlepszą anteną do Cobry 19DX 4. Niestety jestem zielony w temacie dlatego liczę na waszą pomoc. Pod uwagę biorę tylko stałe mocowanie,żadnych magnesów. Gdy sprawdzałem konkretne modele anten, przeważnie były do nich dołączone parametry tj:długość, zysk, moc. Jeżdżę Oplem Astra Sedan 93r. Gdybym miał np. na dachu antenę LEMMA 106 o dł. 68cm, zysku 1,2db i mocy 150W to czy byłaby ona lepsza od LEMM magnum 27MHZ at- 72 o dł. 160cm, zysku 4 db i mocy 800W umocowanej na klapie bagażnika? A może optymalnym wyborem byłaby antena SIRIO AS - 100 umocowana na dachu o dł. 102cm, zysku 3db i mocy 150W lub może SIRIO TURBO 1000 o dł.113cm także na dachu? Nie wiem co oznaczają poszczególne parametry lecz liczę, że ktoś z was, kto jest w temacie, będzie w stanie dobrze podpowiedzieć.
Z góry dziękuję

Preskaler
 Wysłana - 19 luty 2010 23:57       [zgłoszenie naruszenia]

Najlepsze rozwiązanie to "LEMM magnum" na środku dachu. Wszystkie inne rozwiązania będą gorsze!

Preskaler

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

proszę o radę

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL