Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1357 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
pusty pokój! 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "pusty pokój!"   

paragki
 Wysłana - 21 grudzień 2002 21:28        | zgłoś naruszenie regulaminu

moim problemem jest to ze pomieszczenie w ktoprym mam sprzet jest zbyt slabo wygluszone(zbyt duze echo,za duzo sopranów).mam po prostu duzo golych scian.mam do was pytanie czy jest na interku firma ktora sprzedaje jakies motywy ktore wiesza sie na sciane?najlepiej cos miekkiego,nie wiem.pomozcie!!bo ciezko mi jest teraz sluchac
z gory dziekuje i pozdrawiam

THE
 Wysłana - 31 styczeń 2003 20:55      [zgłoszenie naruszenia]

najlepsza do wygłuszania bedzie wełna owcza , dostaniesz ja u rolnika hodującego owce :)

Ss
 Wysłana - 8 luty 2003 22:06      [zgłoszenie naruszenia]

A może korek dekoracyjny? To są takie płyty korkowe co się je przykleja do ściany. Mają robić za ozdobę ale doskonale tłumią dźwięk. Jak kiedyś usłyszałem bas w obkorkowanym pokoju to aż mnie zatkało. Rewelacja!

Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj.

Oldfox
 Wysłana - 9 luty 2003 12:33      [zgłoszenie naruszenia]

Ja mam korek na scianach (sluzy rowniez jako warstwa zatrzymujaca cieplo). A co do muzyki to Ss ma calkowita racje

Cubestone
 Wysłana - 28 luty 2003 15:23      [zgłoszenie naruszenia]

Ja za to polecam paierowe wydmuszki (no wiesz takie po jajkach). Najlepiej obklej tez sufit...

mateos99
 Wysłana - 3 marzec 2003 13:57      [zgłoszenie naruszenia]

Tylko sie nie zapędź z tym korkiem i nie zrób z pokoju kabiny do testowania głośników... ;) odbicia są też potrzebne, byle z umiarem.

Ss
 Wysłana - 3 marzec 2003 14:09      [zgłoszenie naruszenia]

Jak będę miał kasę to zacznę o tym myśleć. Narazie najbardziej optymalny finansowo wydaje się ten patent z tekturkami po jajkach

Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj.

krzaczek
 Wysłana - 24 sierpień 2003 13:05      [zgłoszenie naruszenia]

ja na jednej stronie widzielm super wytlumiony pokoj. facet zrobil sobie cos takiego:
Wziol plyte (chyba sklejke) tak moze 2metry na 50cm potem wziol inne plyty troche wezsze i poprzecinal je na poj ale niwe prosto tylko takim zygzaczkiem ze wygladalo jak fale. Aha i ciol pod katem chyba ze 50stopni. Potem ponalepial te poodcinane kawalki jeden obok drugiego na tej duzej plycie w odstepach ok 2-3cm. Wygladalo to jak takie fale :) Potem ladnie pomalowal i powiesil na scianach naokolo kolumn. Moze troche duzo roboy ale super wygladalo. iestety nie umiem juz znalesc tej strony... jak znajde to dam linka.

Preskaler
 Wysłana - 13 wrzesień 2003 11:35      [zgłoszenie naruszenia]

Ja też popieram tekturowe wkłady po jajkach. Tanie i dobre.

Preskaler

Specjalista -

Beliar
 Wysłana - 25 wrzesień 2003 22:13      [zgłoszenie naruszenia]

opakowania od jajek nie za dobrze wygladaja ja polecam korek kumpel to ma i ladnie wyglada tylko ze wiecej kosztuje

Preskaler
 Wysłana - 26 wrzesień 2003 00:35       [zgłoszenie naruszenia]

A jeszcze lepiej wyglądają i mają lepsze efekty akustyczne, piramidki różnej wielkości, np. ze styropianu. Wybieraj to, co Ci odpowiada. Może jednak te tekturki po jajkach dałoby się czymś zamaskować? Np. jakąś cieniutką tkaniną, która będzie nie przeżroczysta dla światła a dżwięk nie będzie stanowił dla niej przeszkody.
Życzę powodzenia!

Preskaler

Specjalista -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

pusty pokój!

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL