Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1647 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Różne
radeon 9600 pro - problem z tv 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "radeon 9600 pro - problem z tv"   

sadystor
 Wysłana - 4 wrzesień 2004 12:46        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam radeona 9600 pro firmy Gigabyte. Niestety po podłączeniu do TV nie mam koloru na telewizorze - obraz jest bardzo ładny ale niestety czarno-biały. Mam najnowszy sterwonik, wypróbowałem wszystkie dostępne formaty sygnału Tv i nic - ciągle nie mam koloru. Może ktoś jest w stanie mi coś doradzić - z góry dziękuję za pomoc.

Opos1992
 Wysłana - 4 grudzień 2007 15:34      [zgłoszenie naruszenia]

hmm... jeżeli Twój problem jest jeszcze aktualny to powiem Ci ze jest to najprawdopodobniej wina kabla, gdyż ja też mam tego Radeona 9600 PRO i wszystkie kolory na TV są, aczkolwiek u mnie z kolei gorzej z jakością obrazu, ale to nic... mam natomiast nadzieję ze i Ty będziesz w sanie w jakikolwiek sposób pomoc mi. Mianowicie nie jestem w sanie dostroić ustawień karty graf. żeby móc puszczać filmy na TV, otóż jak już przełączę obraz na tv, widzę pulpit, odpalam film, to w oknie gdzie powinien być obraz jest tylko czarna pustka, mimo iż dźwięk jest... jak i gdzie dostroić sygnał żeby móc puszczać filmy ?

Opos1992
 Wysłana - 4 grudzień 2007 15:35      [zgłoszenie naruszenia]

ups... nie popatrzyłem na datę postu... mam nadzieję, że jednak odpiszesz =]

sadystor
 Wysłana - 4 grudzień 2007 20:12       [zgłoszenie naruszenia]

No trochę się spóźniłeś, kilka lat Sprawę koloru załatwiłem kupując specjalną przejściówkę. Co do Twojego problemu. Czy próbowałeś różnych programów do odtwarzania filmów? Bo ja miałem dokładnie taki sam problem z jakąś wersją allplayera. Po zmianie na inna wersję, lub uruchomieniu filmów w innym odtwarzaczu np. media player classic, wszystko działało jak należy.

Zmieniony przez - sadystor w dniu 2007-12-04 20:13:42

Zmieniony przez - sadystor w dniu 2007-12-04 20:13:53

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

radeon 9600 pro - problem z tv

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL