Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1111 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Śmietnik
radio - cd - co zrobic zeby dzialalo tak jak powinno 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "radio - cd - co zrobic zeby dzialalo tak jak powinno"   

g-t-x
 Wysłana - 6 luty 2006 19:48       

Przeniesiona przez Arnold_S. z działu 'Audio'. | zgłoś naruszenie regulaminu

chodzi o radio samochodowe
wkladam plyte kiedy silnik nie jest jeszcze wlaczony to zawsze czyta i dziala poprawnie, po wlaczeniu silnika przestaje zdialac, kiedy wlaczam plyte juz na wlaczonym silniku rowniez nie zdiala..
radio podlaczone jest standardowo na kostki, zasilanie zatem izie ze stacyjki a w momencie wlaczenia zaplonu radio na chwile gasnie

jedyne co mi przychodzi do glowy to polaczyc jakos kabelek ten od stalego zasilania z tym od stayjki, powiedzcie mi czy dobrze mysle i czy to moze pomoc?

Zmieniony przez - g-t-x w dniu 2006-02-06 19:50:02

tajniaczek
 Wysłana - 6 luty 2006 20:43      [zgłoszenie naruszenia]

a jaki to samochod.. ma imobilajzer ?? moze ktos probowal go kkiedys obejsc i taki zonk.. sprawdzales radio w innym samochdozie ?

Sprzedam Motorole E 1000

g-t-x
 Wysłana - 7 luty 2006 01:49      [zgłoszenie naruszenia]

immobilajzera nie ma ..

radia w innym nie sprawdzalem..

wyjasnie dokladniej troche:
jezeli sluchamy radia, dziala na wylaczonym jak i na wlaczonym silniku - po prostu zawsze bez problemu
jednak cd na wylaczonym dziala, na wlaczonym nie chce jakby odczytac i wyskakuje error, czasem kiedy sie wlaczy cd, pozniej zapali sie silnik to zalapie plyte dobrze i wszystko gra, ale berdzo rzadko..

Zmieniony przez - g-t-x w dniu 2006-02-07 01:51:12

Preskaler
 Wysłana - 7 luty 2006 13:42      [zgłoszenie naruszenia]

Moim zdaniem akumulator jest "miękki" i w momencie włączania rozrusznika napięcie przysiada i CD włącza "Error". Nadal nie wiemy czy to jest auto i jakie, czy to może jest "maluch"?

Preskaler

zoltarek
 Wysłana - 7 luty 2006 14:49      [zgłoszenie naruszenia]

Z tego co wiem to w samochodach podczas pracy silnika napięcie jest wyższe w instalacji niż w stanie spoczynku i dlatego odczepiłbym się od akumulatora. Raczej problem może tkwić w drganiach jaki silnik przenosi przez karoserię. Może laser słabo czyta i jak dochodzi ten czynnik to odtwarzacz przestaje funkcjonować. Może podczas pracy silnika przedostają się jakieś zakłócenia instalacją elektryczną.

Pozdrawiam

[simedia.pl/]

Preskaler
 Wysłana - 7 luty 2006 15:43       [zgłoszenie naruszenia]

Ja to odczytałem trochę inaczej! Jak auto ma unieruchomiony silnik to odtwarzacz działa, jak w tym czasie (gdy odtwarzacz pracuje) chce się samochód uruchomić to przestaje działać i wyświetla "Error". A jak już auto zapali to też można odtwarzać. Chyba, że jest inaczej bo to było trochę mętne tłumaczenie.

Preskaler

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

radio - cd - co zrobic zeby dzialalo tak jak powinno

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL