Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1345 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Radio
radio samo, da sie cos naprawic 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "radio samo, da sie cos naprawic"   

fad
 Wysłana - 1 styczeń 2007 22:58        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam radio Alpine CDE-7825R i nie dziala odtwarzacz CD, wkaldam plytke rozpedza sie i zaraz pisze EJECT i plytka wychodzi, wszystkie tak, orginaly, czy nagrane. Rozebralem radijko i przeczyscilem laserek ale to nic nie dalo. Moze mozna jeszcze jakos zreanimowac tego cdeka?

Preskaler
 Wysłana - 3 styczeń 2007 07:11      [zgłoszenie naruszenia]

Przyznam się, że całe życie miałem wstręt do mechaniki w urządzeniach elektronicznych i myślałem sobie, że takie naprawy to do zegarmistrza powinno się zanosić. Na poważnie to jednak biorąc - zanieś sprzęt do DOBREGO zakładu usługowego lub kup sobie nowy werk odtwarzacza! Samodzielna naprawa "w ciemno" to loteria większa od "Totolotka"!

Preskaler

Znawca -

fad
 Wysłana - 3 styczeń 2007 16:37      [zgłoszenie naruszenia]

hehe wiesz to jest starszy sprzecik dostalem razem z samochodem wiec nie oplaca mi sie zanosic i kombinowac musze sobie kupic radijko ale narazie mi nie potrzebne bo malo jezdze po miescie, a znam sie troche na elektryce (i pochodne) i mysalem ze moze cos sie da wykombinowac samemu

MAXPAYNE
 Wysłana - 4 styczeń 2007 16:53       [zgłoszenie naruszenia]

Witam
Może laser już sie "kończy"?! Moźesz go troche podkrecić, potencjometrem znajdujacym sie przy głowicy z laserem. Wadą tego rozwiązania jest szybsze zuzycie tego lasera(moze juz sie zuzył).
Pozdrawiam

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

radio samo, da sie cos naprawic

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL