| Autor |
"radyjko Sony" |
|
|
szakal1980
|
|
Wysłana - 3 wrzesień 2006 19:28 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam! Posiadam radio samochodowe sony cdx-s22. Posiada ono funkcje sterowania suboferem. Na allegro wyczytałem ze niepotrzebny jest wzmacniacz aby podłaczyc subofer, ze niby wystarczy podłączyc głosnik o słabszej mocy bezposrednio do radia( wyjscie przedwzmacniacza). Prosze o fachową wskazuwke. Z góry dzieki, pozdrawiam Grzegorz!
| |
|
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
Na alledrogo róże kity piszą, pod wyjście przedwzmacniacza nie podłączysz, bo tam jest może z 1W na wyjściu...
Znawca -
 |
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
No Ciekawe w jaki sposób masz to zrobić.
Potrzebujesz wzmacniacz to normalne, funkcja w radiu pozwoli Ci osobno obsługiwać subwoofer i osobno głośniki podłączone do radia.
 |
|
|
|
szakal1980
|
|
A jaki wzmacniacz w miare niedrogi potrzeba do takiego radyjka jak moje, chodzi mi głownie o ten subufer, bo zdecydowanie jest za mało basu? |
 |
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
A to zależy jaki masz subwoofer.
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Zostało tu coś zamieszane (na tym "Allegro"?)! Popularne sformułowanie "suwoofer" ma dwa znaczenia. Jedno to zwykły, niskotonowy głośnik w opdpowiedniej obudowie i do takich, czasami są sprzęty posiadające "wyjście" opisane np. tak Wy s-w 4 ohmy/50W. Taki "s-w" nazywamy nieaktywnym. Drugi - to wzmacniacz niskotonowy z oddzielnym kabelkiem do zasilania (~230V lub 12V?) i głośnikiem niskotonowym - wszystko w jednej obudowie. Taki, "aktywny subwoofer" można podłączyć do specjalnego, napięciowego wyjścia, które posiadają niektóre sprzęty lub należy takie wyjście dorobić.
Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2006-09-07 08:30:08
|