Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1262 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Cyfrówka
roznica w cyfrowkach 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "roznica w cyfrowkach"   

fad
 Wysłana - 11 luty 2007 13:16        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam, bylem wczoraj na i mprezce, byly ze 4 cyfrowki i zauwazylem ze moja (Olympus c-55) na automacie dlugo sie nastawia i dopiero pstryka fotke, a inne np sony (nie wiem jaki model) takze na automacie po nacisnieciu spustu robi praktycznie od razu fote, praktycznie mozna zawsze cos uchwycic, a moim to jak sie nie pozuje to praktycznie nie zdaze uchwycic jakiejs smiesznej chwili. Dlaczego tak sie dzieje, moze trzeba pomajstrowac w ustawieniach, ale nie wiem jak i gdzie

Preskaler
 Wysłana - 11 luty 2007 13:55       [zgłoszenie naruszenia]

Aparaty podobnie jak komputery są wolne i szybsze ale za to trzeba dodatkowo płacić. Żeby "za darmo" zwiększyć szybkość można ustawić mniejszą rozdzielczośc i przejść na tryb manualny lub automat z preselekcją czasu. Można także kupić szybszą kartę. Należy jednak zdawać sobie sprawę, że to pociągnie za sobą inne niedogodności. Jakość zdjęć będzie gorsza i muszą być dobre warunki oświetleniowe. Ja przeglądając aparaty doszedłem do wniosku, że nawet te po 20 kzł nie mają wszystkiego. Poprostu najlepiej mieć 2 lub 3 różne aparaty i w razie potrzeby wykorzystywać ten, którego parametry w danych warunkach najlepiej sobie poradzą.

Preskaler

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

roznica w cyfrowkach

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL