Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 756 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
słuch 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "słuch"   

pawciu1234
 Wysłana - 3 wrzesień 2004 11:36        | zgłoś naruszenie regulaminu

Zna ktos moze adres jakiejs strony o sluchu ludzkim generalnie chodzi mi o przecietna charakterystyke sluchu a dokladnie o spadek na niskich tonach .

Zmieniony przez - pawciu1234 w dniu 2004-09-03 21:45:59

pawciu1234
 Wysłana - 3 wrzesień 2004 21:46       [zgłoszenie naruszenia]

A tego to chyba nikt mi nie wytlumaczy w winisd ustawiam sobie 40 hz siadam sobie w tym moim swet place no i wiadomo co slysze 40 hz ale jak np. glosno oddycham albo gadam do siebie to normalnie jak by chwilowo ktos robil glosniej zwieksza sie amlituda wiem ze to tylko tak moje ucho reaguje ale dlaczego ?
To jest powrzechnie wiadome ze czlowiek gozej slysze niskie F od wysokich tak ? wiem ze niektorzy ludzie czest. rzedu 150-300 hz slysza nawet ze spadkiem do 10 db w stosunku do f np. 3,4,5khz to w takim razie pomiary w kom. bezech. przeprowadzane przy pomoc mikrofonu doprowadzaja lub chociaz powinny do utworzenia liniowego pasma ale oni nie biora pod uwage sluchu ludzikego mam racie ?

Zmieniony przez - pawciu1234 w dniu 2004-09-03 21:52:03

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

słuch

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL