| Autor |
"saa6579t czy da rady podłączyć kabel ''jack''?" |
|
|
KSD_TSW
|
|
Wysłana - 9 październik 2011 20:19 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam. Mam radio sony XR-6700 RDS. Czy istnieje możliwość podłączenia mp3? Znalazłem notę katalogową lecz nie rozumiem gdzie się wpiąć.
| |
|
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
link
|
|
|
KSD_TSW
|
|
|
|
|
zbysiu13
|
|
gdzie jest ta nota...
Bo jeśli masz na myśli saa6579t, to tu się nie wepniesz, jest to tylko i jedynie dekoder sygnałów RDS.
Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2011-10-10 23:45:21
|
|
|
KSD_TSW
|
|
a da sie gdzies wpiac w sony xr-6700 rds b omam zepsuty mechanizm na kasety. radio wypluwa po 5-10 sekundach kasete |
 |
|
|
|
KSD_TSW
|
|
może wpiąłbym sie w AM ???
Pomógłbyś to zrobić?? |
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
|
|
|
KSD_TSW
|
|
A do tych drutow przylutowac plus czy minus kondensatora i np. jak mi w kondensatorach zostana plusy (czy tam minusy) to jeden koniec jacka do jednego a drugi koniec do drugiego?
Zmieniony przez - KSD_TSW w dniu 2011-10-14 10:20:45
Nie mam narazie tych kondensatorów ale podpiąłem bez żadnego i nic nie slychac. Możliwe to?
Zmieniony przez - KSD_TSW w dniu 2011-10-14 11:08:44 |
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
Masz jakiekolwiek kondensatory w domu...?
Podłączenie bez nich grozi uszkodzeniem IC151.
Kondensatory 100 nF nie mają plusów i minusów (są wyjątki, czyli elektrolityczne ). Mogą to być podobne pojemności, np 68nF, 150nF, 220nF, 330nF, 470nF, 680nF, 1uF....
Część jack'a najbliższa obudowy, czyli masa do masy radia, tuejka w środku do jednego kondensatora, końcówka jacka do drugiego, radio nie zapomnij na AM.
Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2011-10-14 18:44:46
|
|
|
KSD_TSW
|
|
kondki 1 uf raczej mam. a ja mam jacka do zasilacza (chyba od organ) wychodza z niego 2 przewody
A i kondensator 1uf ma minusa.
Zmieniony przez - KSD_TSW w dniu 2011-10-14 20:26:22 |
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|

Wolałbym, abyś dał mniejsze pojemności i nieelektrolity, na początek. Popatrzyłem w cenniku sklepów- zapłacisz złotówkę za dwie sztuki 220nF.
Co do jacka- chcesz mieć stereo czy nie. Jeśli chcesz, to używasz kabelka ze zdjęcia i łączysz według mojego wcześniejszego postu.
Przerwanie pierwszej zworki odcina sygnał AM od IC151, druga zworka zwierała wejścia L i P na wspomnianym IC.
Na początek nic nie lutuj, przy przerwanych zworkach dotykaj metalowym śrubokrętem zaznaczonych na zielono punktów- powinien być słyszalny przydźwięk po kolei z obu kanałów (oczywiście radio włączone i włączony zakres AM). Jeśli tak jest, lutujemy kondensatory itd.
 |
|