Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 534 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
sanyo c25eg97ee szybko mruga dioda Standby, nie włącza się 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "sanyo c25eg97ee szybko mruga dioda Standby, nie włącza się"   

iotrek2122
 Wysłana - 30 styczeń 2012 20:28        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam, moim problemem od kilku dni jest telewizor sanyo C25EG97EE. na początku naprawy kilka dni temu problemem była biała kreska przez środek ekranu. został wlutowany nowy układ odchylania, po czym telewizor ruszył, jednak podczas pracy dochodził z niego mocno słyszalny pisk. po 15 minutach pracy telewizor wyłączył się samoczynnie, na próbę jego załączenia czy z pilota, czy też poprzez naciskanie przycisków dioda mrugała ok 5 razy i żadnej innej reakcji... dzisiaj kupiłem i wymieniłem kondensatory po wtórnej stronie zasilania, na skutek czego jest taki efekt że dioda na przednim panelu zapala się po krótkiej chwili mrugając szybko jak stroboskop. przy podłączeniu telewizora do sieci słychać jakby ,,trzaśnięcie,, kineskopu, widać to mruganie, a sam telewizor nie reaguje na żadne przyciski... męczę się z nim już kilka dni, już mam go dość... Proszę o pomoc

zbysiu13
 Wysłana - 1 luty 2012 22:00       [zgłoszenie naruszenia]

Te nowe pomierzone i prawidłowo wlutowane? Po pierwotnej też warto sprawdzić elektrolity.
Inne elementy pomierzone, przetwornica uruchomiona na próbę z zastępczym obciążeniem typu żarówka?? Napięcia jakoweś pojawiają się?? Temat =rzeka.

Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2012-02-06 17:17:42

Volenti non fit iniuria.
Verba volant, scripta manent.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

sanyo c25eg97ee szybko mruga dioda Standby, nie włącza się

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL