| Autor |
"skrzynia basowa" |
|
|
faceman
|
|
Wysłana - 14 lipiec 2007 19:50 | zgłoś naruszenie regulaminu
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
Ten sub blaupunkta ma obudowe zamknieta gdyż w takiej najlepiej zagra, to ze masz takie efekty to jest wina akustyki samochodu i samego suba, jakbys znalazl parametry tego glosnika moznaby stwierdzic wtedy czy nadaje sie do innej obudowy.
 |
|
|
|
faceman
|
|
Z tego co widzę w dwóch przykładach podanych przeze mnie to różnica między tymi skrzyniami polega właśnie na tym że w jednej z nich są otwory BR. To tak jakby była ona zrobiona pod mój głośnik. Nie upieram się wcale nad kombinowaniem z przekładaniem głośnika. Chciałem się tylko upewnić.
Co powiesz na [allegro.pl/item215841681_jbl_gto_1260_br_limited_edition_1000w_nowe_.html] Warto inwestować?
Do mojej skrzyni mam tylko jedno zastrzeżenie. Poza autem słabo słychać bas np. na grilu w terenie.
Czy to prawda że skrzynie z BR lepiej słychać na zew. w porównaniu do zamkniętych?
Zmieniony przez - faceman w dniu 2007-07-15 00:47:13 |
 |
|
|
|
impaller
|
|
Jesli o mnie chodzi to ze słabo muzyke słychac poza samochodem to jest tylko plus. W przypadku gdy jest odwrotnie to świadczy to tylko o nie profesjonalizmie wykonanego zestawu (braku odpowiedniego wyciszenia). Jeśli chodzi o mój zestaw to dokąd nie wsiądziesz w samochód to słyszysz z zewnatrz tylko delikatne pobrzękiwania. Ja mam taką filozofie jakoś nie lubie przyczyniać sie do zwiększania hałasu na i tak głośnych ulicach.
Infinity RS 3000 |
 |
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
JAkie auto ?
Koledze polecilem takiego oto suba
[allegro.pl/item216027812__hertz_es_250_w_skrzyni_mdf_sklep_w_wa_.html]
z tymże w skrzyni basreflex, w aucie marki daewoo espero duzo lepszy efekt na zewnatrz byl przy otwartym bagazniku podobnie jak w audi A3 w ogole szczerze polecam glosniki hertza, moim zdaniem najlepiej kupic glosnik i samemmu zmontować skrzynię.
 |
|
|
|
faceman
|
|
Auto to mondeo kombi. Nie chcę bawić się w robienie skrzyni. Potrzebuję gotową skrzynię z głośnikiem ale taką którą będzie słychać na zew. Moja zamknięta mi tego nie daje. |
 |
|
|
|
Misiek61
|
|
hej, widzialem kiedys na tym forum jak zbudowac skrzynie basowa tylko nie moge znalesc tego tematu, moze ktos wie gdzie on jest? |
 |
|
|
|
analizer
|
|
|
|
|
faceman
|
|
To ciekawe. Większość uważa że nie powinno być słychać na zew. a w co drugim aucie na ulicy łupie. Uważam że ludziska specjalnie montują sprzęt tak żeby łupało na zew. Nic to, może i za pomocą Waszych postów a może lekki upływ czasu ale doszedłem do wniosku że sobie odpuszczę. Z regóły słucham bardzo głośno a w dodatku takiej muzyki że ludzie by się w czoło pukali. Poza tym rzucałbym się w oczy na mieście a nie mam 20 lat. |
 |
|
|
|
impaller
|
|
Wiesz właśnie o to chodzi zeby sie jak najmniej rzucać w oczy. Widziałem takie wynalazki ze luzie w maluchach montowali głośniki w "tylna półkę" (wycinali dziury w dolocie powietrza do silnika). Tak w ogolę wychodzę z założenia, że zestaw audio buduje się dla siebie do słuchania muzyki, a nie po to, żeby na skrzyżowani nie było słychać stara stojącego obok.
Infinity RS 3000 |
 |
|