Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 2793 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Różne
strzelająca mikrowela 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "strzelająca mikrowela"   

yac
 Wysłana - 11 maj 2003 21:35        | zgłoś naruszenie regulaminu

mikrofalówka pracuje normalnie ale raz na kilkanaście sekund pojawia się w środku duży błysk i huk - co robić?czy ten generator mikrofal już fiksuje?

andy k
 Wysłana - 13 maj 2003 04:23      [zgłoszenie naruszenia]

Czy przypadkiem nie włożyłeś do środka metalowego naczynia, lub talerza z namalowanymi wzorami np.złotymi,srebrnymi itp.

Ss
 Wysłana - 13 maj 2003 14:01      [zgłoszenie naruszenia]

Nie wolno wkładać do środka nic metalowego bo bardzo szybko zniszczysz kuchenkę. Jeśli błyska coś z tyłu lub nie ma mocy to nieś to do serwisu, samemu nie wolno naprawiać.

Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj.

yac
 Wysłana - 14 maj 2003 13:01      [zgłoszenie naruszenia]

kuchenka pracuje pusta a błysk się wydostaje z otworów w środku. wyczyściłem kuchenkę dokładnie z nagarów tłuszczu i różnego osadu i efekt ustąpił ale boję się że chwilowo

Ss
 Wysłana - 14 maj 2003 15:19      [zgłoszenie naruszenia]

Gdybyś przeczytał instrukcję to byś się też dowiedział że kuchenek NIE MOŻNA włączać gdy są puste!

Informacja to nie rozkaz. Zatwierdź lub zignoruj.

yac
 Wysłana - 14 maj 2003 21:48      [zgłoszenie naruszenia]

to wiem że nie uruchamia się mikroweli pustej ale czy ty np.naprawiając telewizor podczas każdej próby montujesz na nim obudowe? trzeba powziąść czasami środki niekonwencjonalne lub niedozwolone aby się czegoś dowiedzieć.
pozdrawiam ! - wieloletni doświadczony usówacz awarii.

skwiro
 Wysłana - 25 czerwiec 2003 00:22      [zgłoszenie naruszenia]

Cześć.
a zobzcz w jakim stanie jest zaślepka mikowa zaślepiająca wylot zprowadnicy mikrofal.Jaśli takowa jest?
Bo bywają plastikowe.
Po pewnym czasie użytkowania veli lubi się wypalić :(
Jeśli tak się stało , to przed założeniem nowej
nie zapomnij wszystkiego dobrze wyczyścić :)
A ha. jażeli niemasz wprawy i/lub się nie czujesz na siłach,
lepiej skożystaj z serwisu.Bedzie drożej :(.Ale napewno bespiecznie:))

nara.

komandor64
 Wysłana - 25 czerwiec 2004 13:52      [zgłoszenie naruszenia]

Ja bym ci radził od razu zanieś ją do serwisu. Taka zabawa z mikrofalami może źle się skończyć (włącznie w zaminieniem w zapiekankę).

-----------------------------
Software failure. Press left mouse button to continue.
Guru Meditation #00000025.65045338
-----------------------------

MaxLynx
 Wysłana - 30 czerwiec 2004 12:12       [zgłoszenie naruszenia]

Miałem to samo. Kuknij sobie na odpowiedź "nara" . Nie łaź do żadnego serwisu , tylko kup płytkę mikową , wytnij na wymiar i "po ptokach". Oczywiście możesz iść do serwisu , ale tam chłopcy sewisowcy Cię wystrzygą . Oglądnij w jakim stanie jest , jeśli zobaczysz zaczernienia spowodowane przepaleniem - to "jesteś w domu". Ja ,owszem, byłem w serwisie, ale tylko po to ,żeby taką płykę kupić , bo nie miałem czasu gnać po całym mieście ,żeby szukać. Kupiłem duży plaster i natrzaskałem sobie kilka sztuk.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

strzelająca mikrowela

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL