| Autor |
"szybko rozładowująca się bateria noki 3310" |
|
|
deflo
|
|
Wysłana - 6 lipiec 2004 21:59 | zgłoś naruszenie regulaminu
Po wpadnięciu do wody (bardzo krótko) telefon działa ale w 12 godz. rozładowuje sie bateria(sprawdzona na starszej i nowej baterii) z nową baterią jest to ok 20 godz. Telefon nie musi być włączony wystarczy,że włożona jest bateria. Dzieki za jakąkolwiek pomoc.
 |
|
|
|
stateczek
|
|
Mysle ze najlepsza rada bedzie wymiana baterii!! |
 |
|
|
|
zeznik
|
|
Stateczek a jak wpadnie ci samochód do wody to wymienisz tylko akumulator na nowy bo tamten slabo trzymał !! :D
Rozbiez tego fona i wysusz go porzadnie i zrób to szybko poniewaz moze cos pasc innego !!
W spirytusik go wsadz chyba ze masz wanienke,pozniej szczoteczka i suszara !!
mi to kiedys prawe zawsze pomagalo,teraz mam lepszy sprzet troszke.
PO ZA TYM BYŁO TO NA FORUM PORUSZANE I PISAŁEM POSTY NA TEN TEMAT !!
Wystarczy poszukac !!
POZDRO ALL
|
|
|
stateczek
|
|
No niby masz racje ale co to za bateria jesli trzyma 20h? przeciez codziennie trzeba ladowac |
 |
|
|
|
zeznik
|
|
Dlatego własnie trzeba wysuszyc fona poniewaz moze gdzisz byc lekkie zwarcie na elementach BGA.Szuszenie pomogło by na pewno,tylko trzeba to zrobic szybko :D
Poszperaj na forum
POZDRO ALL
Zmieniony przez - zeznik w dniu 2004-07-07 11:17:59
|
|
|
KOBE22
|
|
samo suszenie pomaga ale zaraz po zalaniu , jesli natmoiast zrobimy to pozno to na plycie odkladaja sie tlenki i masz duzy problem bo trzeba plyte jechac "kontaktami" |
Specjalista -
 |
|
|
|
deflo
|
|
Bateria sprawdzona i jest dobra (temat podobny był ale objawy trochę inne) ta komóra działa tak jak napisałem normalnie, nalotów żadnych na płytce nie widać chyba, że jakiś układ sam z siebie bierze więcej niż powinien narazie odłaczyłem wyświetlacz i czekam. Czekam na dalsze ciekawe sugestie. A może ktoś ma schematy do nokii 3310. POzdrówka
|
|
zeznik
|
|
witam @ll
co do tej Nokii co zgadzam si z Kobe Ze miał bys nalot na płycie ,ale jak zalana była to powinno cos byc,Przeczysc styki na płycie.Zobacz czy zaden Z układów sie nie grzeje.
P.S:Jesli chodzi o te schematy(servisowki) to mam tylko trzeba bedzie zrobic pare mega na ftp forum i pownosic ich tam kilka !!
Czekam na zgode Moderatorów Na uzyskanie ok 50 Mega na róznego roadzaju servisówek i porgramó do Nokii.
A jesli nie dostane to [www.techtronic.pl] na ftp szukaj !!
POZDRO ALL
Pozdro All
Zmieniony przez - zeznik w dniu 2004-07-07 16:58:09
|
|
|
deflo
|
|
Odłączenie wyświetlacza nie pomogło. Czyszczenie też, niestety chyba się poddam. Chyba, że mam pecha i bateria nówka którą załatwiłem w sklepie do sprawdzenia była felerna. Mam jeszcze pytanie do Was czy ktoś ma Nokię 3310 i mógłby spróbować ile czasu wytrzymuje komóra bez baterii żeby nie trzeba na nowo ustawiać czasu i daty. Z mojej komóry wystarczy 1s i już przy następnym włączeniu trzeba to robić. Pozdrówka
|
|
zeznik
|
|
Nie takie Nokie sie stawiało,nie wierze ze nie da sie go naprawic !!
Co do tej baterii to w 33XX pamiec trzyma ok 2-3 sekund MAX,ale dałes mi do myslenia co by z nią tu zrobic !! Aaaaa Grzałes ja ??
|
|
|
deflo
|
|
Grzać nie grzałem. nie czuć też żeby się jakiś układ grzał. Może jeszcze spróbuję spirytusu. Ale na razie czekam na dalsze sugestie a może wiesz który element uczestniczy wczasie gdy komórka jest wyłączona może by mi to pomogło. Bo wtedy też się dość szybko rozładowuje a w tej pozycji byle komóra trzyma dość długo. Pozdrówka