Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 1744 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | GSM
telefon nielegalny? jak to zdjąć ? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "telefon nielegalny? jak to zdjąć ?"   

tiamos
 Wysłana - 9 sierpień 2005 10:58        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam - znalazłem telefonik sony ericson T610 - zdjąłem simloka i użytkowałem go tydzień - po tygodniu na wyświtlaczu pojawił sie napis TELEFON NIELEGALNY karte miałem wtedy z heyah - włożyłem z popa i działał ...ale tylko tydzień i znowu blok- wiem że to osoba która zgubiła musiała zgłosić i zablokowali ten telefon- czy jest jakaś możliwość zeby zdjąć tą blokade ? telefonik praktycznie jak nowy - pare rysek z tyłu obudowy prawie nie widocznych- bateria trzymała 5 dni - szkoda jakbym go musiał sie pozbyć - prosze o rady !! dzięki

msciciel00
 Wysłana - 9 sierpień 2005 13:08      [zgłoszenie naruszenia]

Została zablokowany imei tego telefonu. Zmienić go można za pomocą odpowiedniego boxa ale raczej żaden serwis ci tego nie zrobi gdyż zmiana numeru imei jest w Polsce nielegalna i podlega karze.

Arnold_S.
 Wysłana - 9 sierpień 2005 14:49      [zgłoszenie naruszenia]

A tam nie zrobi...
Kwestia "dogadania się".
A jak w dużych serwisach nie zrobią, to na jakimś bazarze, giełdzie elektronicznej, czy samochodowej są stoiska, gdzie podejrzane typy ściągają SIM-Locki(z IMEI też sobie poradzą).
W ostateczności pozostaje zrobienie tego samemu(kabelek + odpowiedni program z internetu).

Usuńcie ten profil z forum(i wszystkie wypowiedzi).
Złamał wielokrotnie regulamin(wszystkie możliwe punkty).
Użytkownicy forum proszeni są o NIE stosowanie porad Arnold_S.
Profesjonalne forum to: [http://www.elektroda.pl]

tiamos
 Wysłana - 10 sierpień 2005 08:55      [zgłoszenie naruszenia]

i własnie w tym problem że sprzedawca w komisie powiedział ze nie słyszał zeby ktos to ściągał - mówił ze woża telefony na Ukraine i tam sie tym ktos niby zajmuje - w starszych telefonach wystarczy własnie wgrac ten IMEI nowy - a w nowych sa wmątowane jakies podzespoły (chipy)za to odpowiedzialne - i trzeba to wybudować- moze za jakis czas ktos sie tym bedzie zajmował tak jak sciąganiem simloków - a narazie to lipa - telefonik fajny szkoda mi go sprzedawać na częsci- wiec raczej poczekam.pozdr

msciciel00
 Wysłana - 10 sierpień 2005 12:36       [zgłoszenie naruszenia]

Całkiem możliwe w nokiach jest tak na pewno że się samemu nie da tylko trzeba tam coś specjalnego wyliczać za kasę gdzieś więc w SE nowych może być podobnie.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

telefon nielegalny? jak to zdjąć ?

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL