| Autor |
"tuner cyfrowy jak załączyć" |
|
|
siarka122
|
|
Wysłana - 17 grudzień 2011 19:34 | zgłoś naruszenie regulaminu
Jak załączyć tuner cyfrowy w tv THOMSON 32HT5453 ? dzięki za odp.
| |
|
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
Pilotem.
Instrukcję masz do tego tv?
|
|
|
siarka122
|
|
instrukcja jest ale mało zrozumiała przywruciłem ustawienia fabryczne tak jak pan mi podpowiedział odbierta wszystkie analogowe a cyfrowych brak czy jest możliwość by tuner cyfrowy się zepsuł? |
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Wszystko jest możliwe ale mało prawdopodobne. Większym prawdopodobieństwem jest, że nie dociera do Ciebie sygnał DVB-T. Gdzie dokładnie mieszkasz? No i napisz z czego sygnał odbierasz! Z anteny indywidualnej (jakiej?) czy z kablówki?
Zmieniony przez - Preskaler w dniu 2011-12-18 13:37:34
|
|
|
siarka122
|
|
Mieszkam w Bochni małopolska sygnał odbieram z kablówki. Wszystko było ok. dzieci coś pokręciły. Jak szuka programów to wyświetla cyfrowe a potem jak je znajdzie to brak obrazu są tylko analogowe. |
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
Powoli, po kolei. Czyli czy wcześniej wszystko było ok? Cyfrowe osobno, analogowe osobno?
Menu wyszukiwania cyfrowych jak wiemy sporo różni się od menu wyszukiwania analogowych.
Chorągwicki nadajnik nie jest daleko i jest silny.
A może.... jest głos, a nie ma obrazu (czarny ekran)?
Może warto lekko anteną pokręcić?
U mnie, jakieś 10 km od nadajnika różne dziwne rzeczy się dzieją. W jednym budynku MUX2 chodzi świetnie, MUX3 ledw0-ledwo, na tej samej antenie. Miesiąc temu było odwrotnie. Kilometr dalej- MUX3 przyzwoicie, jakość 95%. MUX 2- zero procent Od tygodnia. Przedtem było odwrotnie.
|
|
|
Preskaler
|
|
Może kablówka coś kombinuje? Zapytaj sąsiadów czy u nich jest cyfrówka?
|
|
|
zbysiu13
|
|
No tak, umknęło mi info o kablówce. Czekamy w takim razie na dodatkowe informacje. Kablówka jak rozumiem nie oferowała swojego dekodera w dzierżawę... a warto. I jak pisze Preskaler- mogli zmienić parametry nadawania.
Zmieniony przez - zbysiu13 w dniu 2011-12-18 23:14:27
|