| Autor |
"wasza opinia" |
|
|
germanski
|
|
Wysłana - 5 styczeń 2006 19:42 | zgłoś naruszenie regulaminu
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
Ten panasonic to tragedia :/
Wybrales calkiem niezly sprzet wybierałbym pomiedzy B&W a JBL'em ta seria gra naprawde nieźle
Chociaż bardziej jestem przekonany do B&W widać tą solidność
 |
|
|
|
DjDamian
|
|
B&W zdecydowanie tak, jednak ampli Yamahy bym nie kupował za takie pieniądze.
Znawca -
 |
|
|
|
teodot
|
|
Pewnie nienajgorszy wybór, jesli idzie o kino domowe, taki chociaż z prawdziwymi głośnikami. Jestem jednak zwolennikiem zasady, że mniej znaczy więcej czyli namawiam na porządne stereo za te pieniądze plus odtwarzacz DVD Przeżyjesz o jedno rozczarowanie mniej. Także dlatego, że filmy z "efektami" ogląda się chyba rzadziej niż słucha muzyki. No ale ja nie jestem Tobą i może u Ciebie te proporcje inaczej wyglądają.
Oczywiście można pójść jeszcze dalej, za plecami stoi u mnie nowy nabytek, ponadtrzydziestoletni lampowy wzmacniacz mono polskiej produkcji Meloman 25. Praktycznie nieużywany - podejrzewam, że przez parę dni grał u mnie dłużej, niż przez te ponad trzydzieści lat. Nie tylko na to wygląda ale musiałem najpierw poszerzyć nieco pilnikiem otwór w aluminiowej ściance tylnej, aby wetknąć mu interkonekt do gniazda. Był więc w stanie więc można powiedzieć dziwiczym
|
|
|
germanski
|
|
teodot spoko ale raczej ja wole kino :] nie ma to jak wrocic do domciu po ciezkim dniu i zapuscic dobry film dvd na super sprzecie. Muza tez dobrze brzmi na tym. |
 |
|
|
|
zoltarek
|
|
Odradzam łączenia Yamachy z B&W, mimo że obaj producenci robią dobry sprzęt. Może wyjść za bardzo natarczywa, męcząca góra. Chyba że ktoś lubi takie brzmienie. Poprostu kolumny B&W nie złagodzą, a wręcz uwydatnią tendencje Yamachy. Do Yamachy bym proponował coś łagodniejszego, a podkreślającego dobry bas może jakiś paradigm z seri studio, a jak kasy mało to serie monitor. Niestety nie wiem jak grają typowe zwstawy kina tej firmy.
Pozdrawiam
|
|
|
germanski
|
|
Zoltarek moze jakies konkretne linki do danych modeli ? co byscie polecali zeby kolumny B&W pokazaly co potrafia.
Czy Ten SUb o mocy 100 W spokojnie starczy ?
3. NAgrywarka DVd automatycznie zastepuje naped dvd ? to chyba sie na nia skusze mozliosc naggywania itd ktora byscie polecali ? i jaki amplituner?
|
 |
|
|
|
zoltarek
|
|
Ja bym na Twoim miejscu nie upierał się w łaczeniu B&W z japończykami.
Z Yamahą i Marantzem gra to koszmarnie. Z Denonenm słyszałem w sklepie i blacha była okrutna, chyba że lubisz świdrujące odgłosy. Pomyśl na przykład nad Nadem, Roterem, do ich sterowania. Wejdź np: na stronę Nada, bo możliwości kilka jest, możesz kupić amplituner, lub osobny wzmacniacz wielokanałowy i zewnetrzny zestaw decoderów. Wszystko zalezy od zasobnosci portwela i upodobań. w Innym wątku przeczytałem o łaczeniu tego z komputerem. Krell moim zdaniem w tym wypadku byłby przerostem formy nad treścią. Pozatym, jak już się kupuje sprzęt tej klasy, to choćby dla przyzwoitości należy kupić transport w postaci przyzwoitego DVD, a dla stereo jakiś dobry przetwornik C/A zewnętrzny.
Pozdrawiam
|