Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 821 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
wasza opinia 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "wasza opinia"   

germanski
 Wysłana - 5 styczeń 2006 19:42        | zgłoś naruszenie regulaminu

[http://www.maxaudio.pl/sklep/artykul/id/9900]

bedzie to dobry zakup ??
sąsiadka ma:
[http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79768112]
jednym słowem tragedia !! jakosc tego jest tak fatalna nie jestem jakims znawca jesli chodzi o audio ale to co uslyszalem to bylo beznadziejne wg mnie kasa wyrzucona w bloto

czy to co podalem zmiazdzy ten "zestaw" panasonica? moze cos innego w podobnej cenie max do 6 tysi

a moze to czy jest sens doplacac 2 tysie?? czy to bedzie zestaw o wiele lepszy niz nr2 ? uzyskam dzieki niemu dobra jakosc dzwieku przestrzennego w filmach i dobry gleboki Basss ???

[http://www.megamedia.pl/rtv-kino-domowe-zestawy-kina-domowego/bowers-&-wilkins-3003.php]

a moze takie glosniczki?:
[http://www.megamedia.pl/rtv-kolumny-i-glosniki-zestawy-glosnikow-kina-domowego/jbl-northridge-movie-3.php]

Zmieniony przez - germanski w dniu 2006-01-05 19:54:25

Rafacker
^_^
 Wysłana - 5 styczeń 2006 23:01      [zgłoszenie naruszenia]

Ten panasonic to tragedia :/
Wybrales calkiem niezly sprzet wybierałbym pomiedzy B&W a JBL'em ta seria gra naprawde nieźle
Chociaż bardziej jestem przekonany do B&W widać tą solidność

"Masz problem z Projektem Audio lub zwrotnicą? Napisz to sie dogadamy ;-)"
[rafacker.cba.pl]

Specjalista -

DjDamian
 Wysłana - 6 styczeń 2006 01:02      [zgłoszenie naruszenia]

B&W zdecydowanie tak, jednak ampli Yamahy bym nie kupował za takie pieniądze.

-------------------------

Jeżeli muzyka męczy to znaczy że jest hałas

Znawca -

teodot
 Wysłana - 6 styczeń 2006 14:27      [zgłoszenie naruszenia]

Pewnie nienajgorszy wybór, jesli idzie o kino domowe, taki chociaż z prawdziwymi głośnikami. Jestem jednak zwolennikiem zasady, że mniej znaczy więcej czyli namawiam na porządne stereo za te pieniądze plus odtwarzacz DVD Przeżyjesz o jedno rozczarowanie mniej. Także dlatego, że filmy z "efektami" ogląda się chyba rzadziej niż słucha muzyki. No ale ja nie jestem Tobą i może u Ciebie te proporcje inaczej wyglądają.

Oczywiście można pójść jeszcze dalej, za plecami stoi u mnie nowy nabytek, ponadtrzydziestoletni lampowy wzmacniacz mono polskiej produkcji Meloman 25. Praktycznie nieużywany - podejrzewam, że przez parę dni grał u mnie dłużej, niż przez te ponad trzydzieści lat. Nie tylko na to wygląda ale musiałem najpierw poszerzyć nieco pilnikiem otwór w aluminiowej ściance tylnej, aby wetknąć mu interkonekt do gniazda. Był więc w stanie więc można powiedzieć dziwiczym

Zadawanie pytań nie jest rzeczą rozsądną...

germanski
 Wysłana - 6 styczeń 2006 14:51      [zgłoszenie naruszenia]

teodot spoko ale raczej ja wole kino :] nie ma to jak wrocic do domciu po ciezkim dniu i zapuscic dobry film dvd na super sprzecie. Muza tez dobrze brzmi na tym.

zoltarek
 Wysłana - 6 styczeń 2006 15:00      [zgłoszenie naruszenia]

Odradzam łączenia Yamachy z B&W, mimo że obaj producenci robią dobry sprzęt. Może wyjść za bardzo natarczywa, męcząca góra. Chyba że ktoś lubi takie brzmienie. Poprostu kolumny B&W nie złagodzą, a wręcz uwydatnią tendencje Yamachy. Do Yamachy bym proponował coś łagodniejszego, a podkreślającego dobry bas może jakiś paradigm z seri studio, a jak kasy mało to serie monitor. Niestety nie wiem jak grają typowe zwstawy kina tej firmy.

Pozdrawiam

[simedia.pl/]

Znawca -

germanski
 Wysłana - 6 styczeń 2006 20:24      [zgłoszenie naruszenia]

Zoltarek moze jakies konkretne linki do danych modeli ? co byscie polecali zeby kolumny B&W pokazaly co potrafia.
Czy Ten SUb o mocy 100 W spokojnie starczy ?
3. NAgrywarka DVd automatycznie zastepuje naped dvd ? to chyba sie na nia skusze mozliosc naggywania itd ktora byscie polecali ? i jaki amplituner?

zoltarek
 Wysłana - 9 styczeń 2006 08:40       [zgłoszenie naruszenia]

Ja bym na Twoim miejscu nie upierał się w łaczeniu B&W z japończykami.
Z Yamahą i Marantzem gra to koszmarnie. Z Denonenm słyszałem w sklepie i blacha była okrutna, chyba że lubisz świdrujące odgłosy. Pomyśl na przykład nad Nadem, Roterem, do ich sterowania. Wejdź np: na stronę Nada, bo możliwości kilka jest, możesz kupić amplituner, lub osobny wzmacniacz wielokanałowy i zewnetrzny zestaw decoderów. Wszystko zalezy od zasobnosci portwela i upodobań. w Innym wątku przeczytałem o łaczeniu tego z komputerem. Krell moim zdaniem w tym wypadku byłby przerostem formy nad treścią. Pozatym, jak już się kupuje sprzęt tej klasy, to choćby dla przyzwoitości należy kupić transport w postaci przyzwoitego DVD, a dla stereo jakiś dobry przetwornik C/A zewnętrzny.

Pozdrawiam

[simedia.pl/]

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

wasza opinia

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL