| Autor |
"wielki problem :(" |
|
|
ARTEX.ITF
|
|
Wysłana - 14 luty 2011 16:53 Przeniesiona przez R. Horror z działu 'Audio'. | zgłoś naruszenie regulaminu
mam ampituner vsx 919ah 7.1 140W na kanał i dwie kolumny Altus 300 z Tonsila ale ****a nie ma BASU!!! :/ nie wiem może nie potrafie obsługiwać tego ampitunera c*** wie / Może ten ampituner nie jest w stanie wygererować basu tylko jest przeznaczony bardziej po kino domowe;/ ****a nie wiem co robić ;/ MOŻE KTOŚ SIE ZNA I MI POMOŻE ...;/
| |
|
 |
|
|
|
ARTEX.ITF
|
|
tak myślałem że nikt za bardzo mi nie pomoże zaraz WYPI***R DOLE ten ampituner przez okno i bedzie CHU ** J |
 |
|
|
|
ARTEX.ITF
|
|
tu w ogule nie ma czegoś takiego jak equalizer żeby coś pokombinować z basami ;/ JApeirrrrddollleeeeee :/ |
 |
|
|
|
wujekborys
|
|
zapewne jedna kolumna ma odwrotnie podłączony + i - sprawdz kable od ampli do kolumn
|
|
ARTEX.ITF
|
|
Są dobrze czerwony do czerwonego czarny do czrnego
|
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
A od kiedy masz ten sprzęt... np opanowałeś wszystkie funkcje z pilota???
Jeśli nie, to rzeczywiście po wypier...niu sprzętu przez okno zostanie w pokoju tylko ... h*j. Nie chcę pokazywać palcem, kto.
|
|
|
ARTEX.ITF
|
|
heh mam to prawie rok ale nie miałem czasu sie tym bawić ;p posiedziałem przy tym dzisiaj z 1h i tj normalnie nie możliwe ;/ JA w ogule nie wiem jak sie za to zabrać i co jest co myslałem ze podlącze i bd git muza poleci xD a ti C***
|
 |
|
|
|
paco128
|
|
Narysuj nam, jak masz kolumny w pokoju rozstawione, a powiemy Ci czy są w przeciwfazie. W amplitunerze powinieneś mieć ustawiony tryb stereo. Przy dwóch kolumnach tylko ten tryb. |
 |
|
|
|
wyrokulicy
|
|
Zacznijmy od tego że takie bluzgi są nie do przyjęcia...
Po drugie ten amplituner za chiny nie ma 140w nawet w stereo, pewnie pobór z 250w czyli realna moc ok 2x70w. Co troszkę mało do A300.
Reszta j/w |
 |
|
|
|
zbys
|
|
Musisz koniecznie w ustawieniach znalesc, jak sa zadeklarowane kolumny przednie. Musza byc jako duze, tak za amplituner poda bas tez na nie. Inaczej caly bas idzie na skrzynie basowa, ktorej nie masz. Wszystkie systemy 5.1 i 7.1 maja taka mozliwosc. Bo zwykle jak ktos wiesza 5 czy 7 glosniczkow w pokoju, to nie sa one zbyt duze i silnego basu nie toleruja. I wzmacniacz pcha bas w skrzynie basowa.
 |
|
|
|
ARTEX.ITF
|
|
próbowałem dzisiaj i nie mam pojęcia jak to zrobić :/ pytałem gości w media expert i media markt ale to są *****eee żaden nie miał pojęcia o czym mówie takich głąbów teraz zatrodniają w tych sklepach że szok ...hah |
 |
|