Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 11930 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Telewizja
wizja tv 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "wizja tv"   

jaromir
 Wysłana - 5 wrzesień 2002 21:17        | zgłoś naruszenie regulaminu

mam pytanie
mam zestaw wizji tv i chciałbym wiedzieć czy jeżeli przestawię antenę na hot birda to mi coś da i będę miał jakieś inne programy (bo na starym układzie to chyba z 5 zostało)
mam starą kartę, abonamentu nie płacę od paru miesięcy więc nie wiem co się tam dzieje w tej cyfrze, dlatego pytam was

Poxter
 Wysłana - 5 wrzesień 2002 21:36      [zgłoszenie naruszenia]

ja mam kablówke wię nie wiem co z cyfrą itp. Mój sąsiad miał kidyś satelite i teraz se walnął poslata. Jak mu się coś walnie lub coś wtym stylu to se czasami ogląda z satelity a czasami z polasata. Notomiast jeżeli masz wizje i cyfre (brak opłacenia) to wątpie czy coś znajdziesz w cyfrze jedynie to chyba z tych podstawowych progsów wtym pakiecie czy jak to się nazywa co ma każdy kto ma tv czyli tv1, tv2, chyba regionalna ,coś znajdziesz

(((:Mod Forum Elektronika:)))

Poxter
 Wysłana - 5 wrzesień 2002 21:40      [zgłoszenie naruszenia]

ewentualnie możesz sprawdzić dużo roboty nie masz. Co do tego abonnamentu to jeżeli nie uregulowałeś ostatniego rachunku to kiedyś ci może przyjść rachunek:))

(((:Mod Forum Elektronika:)))

jaromir
 Wysłana - 5 wrzesień 2002 21:55      [zgłoszenie naruszenia]

jak weszła fuzja cyfrą to dowalili taki abonament że zrezygnowałem i też zrobiłem sobie kablówkę, a pytałem dlatego że jak narazie został mi cały sprzęt i myślałem że można z nim coś zrobić

quasar
 Wysłana - 6 wrzesień 2002 22:17      [zgłoszenie naruszenia]

no to 2 rzeczy.
-jak ci zablokowali karte to obojetnie czy astra czy hotbird raczej nie powinienes miec nic.jest szansa na jakies darmowe programy.
oczywiscie jak masz tylko nieaktualne uprawbienia a nie "zaciemniona" karte to mozna ja reaktywowac
dzialalo by wszystko,na obu satelitach wrecz.+ do tego bloker zeby ci wredni goscie z wizji+ nie wylaczyli znowu

a na dzis:
jak chcesz przestawiac na Hot-Birda z astry to zeby miec na hotbirdzie pasek poziomu sygnalu to musisz wejsc do MENU tam Opcje/ustawienia techniczne(nie pamietam) i masz tam cos takiego jak "czestotliwosc kanalu podstawowego" i zmienic wartosc na 10892.
-wrzucasz szukaj satelity czy cos podobnego w menu-
wtedy jak bedziesz przesuwal antene(nie zmieniajac konta nachylenia) to jak trafisz na hotbird(pare stopni-tylko nie pamietam w lewo czy w prawo od astry to pojawi ci sie pasek sily sygnalu.
potem wyszukiwanie programow.
i juz.i albo cos masz albo nie

zoska
 Wysłana - 13 listopad 2002 13:26      [zgłoszenie naruszenia]

Prosze pomozcie. Od 2 lat mieszkam we Francji, bardzo chcialabym odbierac programy polskie. Mam tylko antene satelitarna, odbieram tylko TV4, TVN i TV Polonie. Moze wiecie co mam zrobic. Dzwonilam do Cyfry Plus, ale oni nie daja dekoderow za granice. Co mam zrobic, prosze napiszcie.
AGA.

sat-pirat
 Wysłana - 13 grudzień 2002 18:39      [zgłoszenie naruszenia]

musisz kupic dekoder Philips 6010, nie od Cyfry+ tylko normalnie,kupic karte dekodujaca w systemie "crypto works"(viaacces),ustawic antene na satelite Astra 1G,lub Hot Bird(astra ma ciekawsze kanaly)no i w sumie tyle

sat-pirat

TIGRE
 Wysłana - 2 styczeń 2003 14:35      [zgłoszenie naruszenia]

Mam pytanie mam dekoder Philips 6010 nie jest przerobiony bo wczesniej był używany legalnie jednak teraz chciał bym go przerobić na lewo ile to kosztuje i ile kosztuje karta żeby mieć dużo kanałów (też tych kodowanych) Ostatnio cos mi się obiło o uszy że narazie cyfra w***ała jakieś kody po których tylko mozna odbierać tylko małą garstke tego co przedtem

Dzieki

Jgierg
 Wysłana - 13 luty 2003 22:46      [zgłoszenie naruszenia]

Mam ten sam problem!
"Mam pytanie mam dekoder Philips 6010 nie jest przerobiony bo wczesniej był używany legalnie jednak teraz chciał bym go przerobić na lewo ile to kosztuje i ile kosztuje karta żeby mieć dużo kanałów (też tych kodowanych) Ostatnio cos mi się obiło o uszy że narazie cyfra w***ała jakieś kody po których tylko mozna odbierać tylko małą garstke tego co przedtem."
Czy ktoś umie mi odpowiedzieć?
Dzięki!

Ss
 Wysłana - 13 luty 2003 23:16      [zgłoszenie naruszenia]

Też o ile wiem, zmienili kody na takie że są trudności z ich rozpracowaniem.

Text roku z GG:

Sivy (20:37)
a jak ty cincha do karty muzycznej wetknąłeś?
Thomas (20:37)
normallnie, no ale troche lipa bo nie chce do konca sie trzymać
Sivy (20:38)
w karcie muzycznej nie ma gniazdka na cinche
Thomas (20:38)
kufa...czy to znaczy ,że musze zmienic końcówke ?
Sivy (20:40)
czy to znaczy że udało ci się wetknąć wtyczkę cinch do gnazdka mini-jack?
Thomas (20:40)
jakos sie tam trzyma
Thomas (20:40)
heeh

Arti_26
 Wysłana - 16 czerwiec 2003 21:25       [zgłoszenie naruszenia]

Witam nie wiem czy już wiesz ale wizja działa na karcie "zielonej" ( pic16f84 i eprom 24c16 ) chodza oczywiscie tylko niekodowane FTA ale dobre i to do tego mozna szybko i bez problemów wgrać do tunera liste kanałów dzienki której mozna oglądać polsat i polsat 2 tvn tvn7 itakie tam ładnie poukładane pokoleji zaczynając od 1 ( aktywójącej )

Jestem poczatkującym elektronikiem za pomoc z góry BARDZO DZIĘKUJE

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

wizja tv

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL