| Autor |
"wzmacniacz Unitra WS-503" |
|
|
esiog
|
|
Wysłana - 18 lipiec 2003 11:45 | zgłoś naruszenie regulaminu
Piszcie wszystko co wiecie i co sądzicie o tym wzmacniaczu?????mile widziane fotki
esiog i HiFi
[republika.pl/gregor1/] galeria sprzętu unitry
Zmieniony przez - esiog w dniu 2003-07-18 16:58:55
| |
|
 |
|
|
|
mbb
|
|
Jest to bardzo klasyczna konstrukcja ale brzmienie jest OK. Z uwagi na bardzo duży transformator 200VA jego moc szczytowa może osiągać 80W/kanał przy sinysoidalnej 45W/kanał. Wielka szkoda że jest praktycznie nie do kupienia.
mbb |
 |
|
|
|
ironreiker
|
|
super sprawa. a po wumianie końcówek mocy na tesla kd3055 dopiero zaczyna wymiatać. umie obsługuje 2 400 watowe estradówy i super mu to wychodzi. Dla porównania denon 7x110 wat odpada po 20 min ostrej jazdy. a ten ciągnie kilka godzin, oczywiście z wentalatorem na góre :) |
 |
|
|
|
alexmal
|
|
No pomozcie, dorwalem ten wzmacniacz, tylko amm spalonego transformatora
:(
Serio nie do kupienia?
Nie uratuje juz tego? |
 |
|
|
|
ironreiker
|
|
zawsze możesz pobawić się w przewijanie!! mam pytanko ? wiesz przynajmniej które uzwojenie ci padło.
[www.indel.pl] tam chyba widziałem coś co mogło by zastąpić twoją spaloną 200, poszukaj w toroidalnych wzmacniaczach.
ps jak ci sie go udało spalić!!! |
 |
|
|
|
ironreiker
|
|
toroidalnych transformatorach!!!!
|
 |
|
|
|
alexmal
|
|
Szczerze to nie ja go spalilem. Kumpela cos w nim zepsula i se tak stal wlaczony. Az po prostu zaczal sie palic (serio, nawet ta karteczka sie spopielila) i po transformatorze. Chcialbym to uratowac, z tym ze moja wiedza jest nikla w tym zakresie. Wiem, wiem, razacy brak szacunku dla fajnego sprzetu! Sam jestem w szoku.
Pozdrawiam |
 |
|
|
|
alexmal
|
|
Acha, moze mala pomoc jesli chodzi o ten transformator?
Bylbym bardzo zoobowiazany :)
Bo mi sie rece zalamuja.
|
 |
|
|
|
ironreiker
|
|
zamów sobie odpowiednik w firmie indej.
pogadaj z jakić gościem ze sklepu elektronicznego, podaj mu jaki mają ci zrobić model(ts200/5),(podajmu napięcia). a on go powinien dla ciebie zamówić(indej nie wykonuje zleceń osób prywatnych)wykosztuje cie to ok 200 zł. ale czy warto tyle wydawać!! sam musisz sobie odpowiedzieć
|
 |
|
|
|
alexmal
|
|
Wybacz, ze dalej zawracam glowe.
A ta firma? [mkpt.pl/index.php/cPath/19_31]
Nie wiem tez gdzie sie zorientowac co do tych napiec.
Nie umiem znalezc schematu do tej maszyny w necie. Jest tylko do WS-504, ale nie wiem czy to przypadkiem zupelnie nie cos innego.
W kazdym razie wielkie dzieki
Pozdrawiam |
 |
|
|
|
ironreiker
|
|
o ile dobże mi sie ddaje jest to 4x21v-4x2a, 30v-0.5a.ale nnie jestem pewien na 100 %.JAk już postanowisz sobie kupić transformator tokup mozniejszy jakies 300 wat bedzie idealne( wymiana końcówek mocy na j-35 za 24 złote każda i już masz ok 75 wat na sinusie- przy 450 watowym transformatorze wyciągną ok 100 wat- jest tylko 1 problem one pracują przy +- 40voltach ) jak nie masz wiedzy to sie lepiej nie baw!!
|
 |
|