| Autor |
"wzmacniacz yamaha" |
|
|
sirius66
|
|
Wysłana - 9 styczeń 2007 10:59 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam mam do kupienia wzmacniacz yamaha, moc wyjściowa 4x100wat, i mam pytanie czy sprzęt z tej firmy jest coś wart, dźwięk ma czysty i wzmacniacz bardzo zadbany, co o tym myslicie(koszt 260 zł)
| |
|
 |
|
|
|
impaller
|
|
nie piszesz nawet jaki to model
Infinity RS 3000 |
 |
|
|
|
zoltarek
|
|
Ja w te 4*100W nie wierze. Raczej 2*100W i wyjścia na dwie pary kolumn.
Reszta jak wyżej.
Pozdrawiam
|
|
|
sirius66
|
|
oops, inteligencja niezbyt wysoka
model: yamaha A520 |
 |
|
|
|
sirius66
|
|
"zoltarek", ja niewiem dokładnie ale tak mnie gościu zapwnia, a w tyle na obudowie pisze 390 w, więc może to i prawda, ale jak jest to niewiem |
 |
|
|
|
Rafacker
|
|
^_^
|
|
No wlasnie sam sobie odpowiedziales na to pytanie.
Jezeli z tylu pisze ze pobór prądu to 390 Wat więc jakim cudem moze on oddać 4x100 Wat= 400W ?
Wzmak ma zapewne 2x100 Wat mocy przy 4 ohmach co przy 8 ohmach bedzie wynosilo jakies 2x80
Koles chce CI go wcisnąć, pozatym moc nie jest najwazniejsza!
 |
|
|
|
R. Horror
|
|
Wzmacniacz ma 2x100W, a te bądź co bądź wszechobecne "4x" to bzdura wykreowana przez idiotów z Allegro .
Ogółem można śmiało powiedzieć, że KAŻDY wzmacniacz wyprodukowany od pocztku lat 80-tych, ma moc wyjściową "2x". Odstępstwo od tego faktu reprezentują na prawdę bardzo nieliczne konstrukcje. Jeśli ktoś powie, że ma wzmacniacz (domowy!) o mocy 4x ileśtam watów, na 99% będzie to nieprawda.
 |
|
|
|
sirius66
|
|
ah no to teraz juz rozumiem o co chodzi, więc to bzdura!!, jednak to forum działa bez zarzutów i zawsze mogę liczyć na pomoc:).Apropo wzmacniacza wyhandlowałem go za 230 zł więc go wezme bo patrzylem na allegro i też za te pieniądze niekupi nic nadzwyczajnego za te pieniądze, teraz jestem w momencie zrobienia obudowy pod głośniki, tylko jak ta obudowa ma wyglądać, o jakich wymiarach??
Mam głośniki:Sopran - Koppa 8 ohm 10 oz
100 watt max model no: DK201
1.5'' super Tweeter
Subwoofer: Koppa 8 ohm
200 watt max
model no : LK1000
Oczywiście po 2 sztuki, jak zrobić 2 ładne porządne kolumny?? |
 |
|