| Autor |
"zarówka czy jest to mozliwe?" |
|
|
Bazz78
|
|
Wysłana - 28 maj 2011 10:47 | zgłoś naruszenie regulaminu
witam
czy jest to mozliwe zeby zarówka po strzachnieciu drucika/ spaleniu swieciła sie dalej? Wiem ze pytanie z dupy ale własnie miałem taka sytuacje ze w nocy sie zapaliła i musiałem wstac i zgasic swiatło a padła jakies 2-3 tyg temuuu
pozdrawiam
| |
|
 |
|
|
|
Preskaler
|
|
Ja bardzo często, jeśli drucik przerwany jest z boku, tak nią potrząsam aż drucik dotknie wyprowadzenia. Wtedy żarówka świeci a drucik "przykleja" się do wyprowadzenia. Oczywiście taka naprawiona żarówka świeci już bardzo krótko. Zadajesz pytanie zamiast sam dokładnie obejrzeć tą żarówkę. Może nie była spalona lecz inna przyczyna powodowała, że się nie świeciła?
|
|
|
zbys
|
|
Skoro jej nie wykrecales, to skad wiesz, ze sie spalila. Mogla stracic kontakt w podstawce i na skutek jakiegos wstrzasu zlapala go ponownie.
Poza tym to j/w. Czesto tak sie zdaza, ze po poruszeniu zarowki wlokno styka sie ponownie a przeskakujaca iskierka zgrzewa polaczenie. Oczywiscie na krotko.
Specjalista -
 |
|
|
|
zbysiu13
|
|
Skoro jej nie wykrecales, to skad wiesz, ze sie spalila
Wszystko zależy od tego, co autor miał na myśli pisząc tajemniczy zwrot: "strzachniecie drucika".
|
|
|
zbys
|
|
Pomyslalem sobie, ze moze to jakas lampka, ktora upadla i przestala swiecic, pomyslal wiec, ze drucik sie "strzachnal". A to moze tylko obluzowala sie w oprawie.
Ale oczywiscie sa to tylko masze domysly, a autor zamilkl.
Specjalista -
 |
|
|
|
Bazz78
|
|
spoko loko juz jestem
drucik sie strzachnał... na to wyglada ze preslaler ma racje
Juz myslałem ze cos zemna nie tak-w nocy wstaje zgascic swiatło(zarowke) która jest przepalona
temat do zamkniecia
Pozdrawiam |
 |
|