Forum Elektronika
audio radio telewizja cyfrówka okablowanie

∑ temat został odczytany 877 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

ELEKTRONIKA | Audio
zasilacz do playera 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "zasilacz do playera"   

wolo
 Wysłana - 3 kwiecień 2004 12:25        | zgłoś naruszenie regulaminu

sory chyba nie to forum, ale tu Was znam i mam nadzieje ze mi pomozecie. otoz mam mp3 playera creative jukebox i wczoraj popsul mi sie zasilacz do niego (ladowarka) najpierw jak byl do niej podlaczony to slyszalem dziwne trzaski i szumy a potem zauwazylem ze ladowarka nie chodzi.
widnieja na niej takie napisy: switching power supply model ys-1015-e12 (jakis bezfirmowy, a nie creative - gdzies tam widze jakies "YHI")
input - 100-240V~ output: +12V [2 poziome linie, z czego ta nizej przerywana] 1.25A

i teraz pytanie, czy da sie to naprawic jakos (nie widze zadnych srubek, nie wiem jak otworzyc) albo raczej - czy moge kupic dowolny zasilacz z takim wyjsciem na kablu na 12 V ? czy musze pytac sprzedawcy o te oznaczenia ktore na nim widnieja ? pewnie natezenie tez musi sie zgadzac ?

mejk lof, not łor !

jerzyf
 Wysłana - 3 kwiecień 2004 19:26      [zgłoszenie naruszenia]

Trudno powiedzieć czy da się naprawić, może to być jednorazówka (problem właśnie z rozbiórką). Myślę że można kupić zastępczy, aby tylko prąd nie był mniejszy od tego który podałeś, no i raczej z dobrą stabilizacją napięcia.

Jerzy

Cubestone
 Wysłana - 3 kwiecień 2004 21:51      [zgłoszenie naruszenia]

jest to przetwornica napiecia dzialajaca na prad zmienny w zakresie 110-220V i dajaca na wyjsciu prad staly(te dwie "kreseczki")o natezeniu 1,25A. skad pewnosc ze to wlasnie przetwornica nie dziala?? czy sprawdzales miernikiem??

...Don't let em hold you down, reach for the stars...

wolo
 Wysłana - 4 kwiecień 2004 00:10      [zgłoszenie naruszenia]

bo wszystko na to wskazuje - predzej jak juz mowilem, slychac bylo dziwne dzwieki jak byl podlaczony do zasilania, jak na moment odlaczylem wtedy, to te dzwieki znikly i gralo normalnie. a po drugie - zauwazylem, ze jak dotykam go i podlaczam do zasilania, to czuje taki jakby lekki wstrzas, jakby cos sie w nim zalaczalo, a teraz efekt ten nie wystepuje wiec dla mnie wniosek oczywisty - po prostu nie dziala i tyle.
"aby tylko prąd nie był mniejszy od tego który podałeś, no i raczej z dobrą stabilizacją napięcia." - zeby nie byl mniejszy - a wiekszy moze byc ? i co masz na mysli przez "dobra stabilizacje napiecia" ?

mejk lof, not łor !

Cubestone
 Wysłana - 4 kwiecień 2004 14:30       [zgłoszenie naruszenia]

musisz kupic zasilacz stabilizowany o identycznym napieciu i o rownym badz wiekszym natezeniu pradu

...Don't let em hold you down, reach for the stars...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

zasilacz do playera

Polecamy: urządzenia spawalnicze | MŚ w Piłce Nożnej - RPA 2010 | Forum | Komputery | Nauka | pomysł na biznes

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL